O nijansama

J. ustaje rano. Majka joj je već na nogama i ova priskače u pomoć oko pravljenja doručka. Majka može da predahne, devojka je usavršila zanat, pa je može na kratko odmeniti. Pristavljaju kafu i zajedno obeduju dočekujući novi dan.

A. se razvlači po krevetu do jedanaest sati. Umorna je, ostala je kasno uz televiziju noć pre toga. Svi ukućani su na poslu, stoga mora da ode do pekare da doručkuje. Odlučuje se za picu. Ipak joj je to omiljena hrana.

J. čita knjige. Zamisli se nad nemačkom literaturom, uživa u italijanskoj i rastuži uz rusku. Drži blokče pored kreveta i zapisuje ono što joj se čini vanvremenskom istinom. Ide u biblioteku jednom mesečno.

A. kupuje modne časopise. Divi se visokoj modi italijanske, a pogotovo njujorške scene. Prati trendove. Zna kako spariti boje. Svako malo obilazi tržne centre sa drugaricama. Štedi za novi par cipelica i za onu kožnu jaknu sa nitnama.

01

Slika preuzeta sa www.panoramio.com

J. šeta. Po neki put sa drugima, a više sama. Uživa u svežem vazduhu i životu koji promiče pored, levo i desno, iznad i ispod nje. Naučila je da primećuje sitnice. Naučila je da primećuje sve te oblike pored nje koji sačinjavaju Život.

A. voli izlaske. Voli veliko društvo. Čavrljanje, ispijanje kafa i slušanje muzike joj pričavaju veliko zadovoljstvo. U društvu je nasmejana. Samouverena. Vodi razgovore na bilo koju temu. Vrckasta je i duhovita. Igra kad god joj se ukaže prilika.

J. voli tiho, sveobuhvatno. Poklanja sve i ne traži ništa za uzvrat.

A. voli da bude voljena. Uživa u pažnji. Traži sve i poklanja malo, ali dovoljno za sreću.

J. i A. noćima obasjanim svetlošću punog meseca postaju jedna osoba. Osoba koja uz ljubav i sreću, iznad svega želi da ostane svoja, nepromenjena, da vodi život u skladu sa onom tačkom u stomaku koju oseća na ovaj ili onaj način u skladu sa situacijama.

Ujutru ustaju i svaka na svoju stranu, drugačijim putevima i različitim načinima pokušavaju da dosegnu isto. J. A. to mogu.

Advertisements
O nijansama

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s