Trešnja

Potrudi se da upoznaš ljude posmatrajući ih i slušajući. Ljudi će ti otkriti mnogo više o sebi samo ako uspeš to da primetiš.

t4Ne budi egocentričan. Ne budi strog prema sebi. Ne budi bojažljiv. Ne ponašaj se bahato. Ne budi egocentričan. Ne budi egocentričan. Ne budi egocentričan.

Stvaraj. Nešto. Bilo šta.

Trudi se da budeš neposredan i bogobojažljiv. Ma kako se zvao tvoj Bog ili da li uopšte veruješ u njega.

Čitaj sa papirnih hartija.

t3Sedi na travu. Izuj se i stani na golu zemlju. Odmori u hladu kestena. Ubaci stopala u potok. Smaži sveže ubranu trešnju. Trešnja je bitna. Ako je nema na tvom putu, promeni put!

Isključi televizor i svetlo pre nego što zaspiš. Otvori prozor da uđe svež noćni vazduh. Duboko udahni i razmisli. Udubi se u sebe. Nauči razloge zašto reaguješ na ovaj ili onaj način. Prihvati se.

Slušaj muziku. Onu pravu. Barem malo. Barem jednu pesmu dnevno. Odreaguj na nju. Dopusti da ti probudi zatrpanu emociju. Zapevaj ili zaplači.

t2Voli. Voli svoj početak dana. Voli plavičasto nebo koje te prati u stopu. Voli dekicu koji te propusti prvog na nekim vratima. Voli svoj grad. Voli svakog dana nekog ko to zaslužuje. Voli i ove koji ne zaslužuju. Šta ćeš, ako voliš – voliš, nema tu vaganja. I voli sebe.

Radi na tome da ti prve bore budu smejalice, a ne mrštalice. Radi na nečemu što te ispunjava. Radi sa nekim kome je pomoć potrebna. Radi da stvoriš bolji svet. Radi da stvoriš bolji život. Radi!

t5Smej se. Dečijim pitanjima. Neprijatnim situacijama. Dobrim šalama. Poletnom životu u rano leto. Sa nekim i sam sebi. Al’ nikad u sebi.

I zastani. Brzina ne postoji. Samo propuštene prilike koje nisi stigao da vidiš. Napuni pluća letnjim vazduhom i proživi ovaj dan. Jer život je danas. I život si ti.

I život ti daje trešnje. Na tebi je da napraviš slatko.

(Slike preuzete sa sajtova: www.davidhuntergardencenters.comwww.smithbites.comwww.marksdailyapple.com i receptizasvakog.com)

Advertisements
Trešnja

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s